Еднодневна екскурзия на 23.11. до Ниш и Пирот: транспорт и водач

Еднодневна екскурзия на 23.11. до Ниш и Пирот: транспорт и водач


Цена: 32лв

Сподели във Facebook Сподели във Viber Сподели във Whatsapp Сподели във Skype Сподели чрез Email

Цена: 32лв

Еднодневна екскурзия на 23.11. до Ниш и Пирот: транспорт и водач

Описание на офертата:

Програма:

Отпътуване от София по маршрут София – ГКПП Калотина – Пирот. Възможност за отпътуване от Плевен - доплаща се 10 лв.

Пристигаме в Пирот преди обяд. По желание разглеждаме Момчилова крепост, Музеят на Понишавието, след което ще имаме свободно време за разходки и посещение на евтиния пиротски пазар, където може да се закупят храни и различни продукти от местни производители на изгодни цени.

Отпътуване за Ниш. В ранния следобяд пристигаме в Ниш, третият по големина град на Сърбия. Това е и родното място на римския император Константин, а останките от неговата вила Медиана се намират точно до входа към града. Отправяме се към една от най-страшните реликви на османското владичество в Сърбия – Челе Кула, уникален паметник, издигнат от черепите на падналите въстаници в битката за Чегар. След това ще се разходим в центъра на града. Ще видим Нишката крепост, чиито масивни стени са пазели града през вековете. Комплекса е изключително добре реставриран, като са запазени старата турска баня хамам, джамията Бали бей, Лапидариума. Старинните помещения в крепостта днес са превърнати в заведения, картинна галерия, и магазин за сувенири. Туристическата програма продължава с прочутата сграда „Бановина“, в която в момента се помещава Нишкият университет, Чаирската чешма, сградата на Кметството – една от най-красивите архитектурни сгради в Ниш, площад Крал Милан, търговската улица, Казанджийското сокаче – единствената запазена част от старата Нишка чаршия. Свободно време. Отпътуване за България.

Пристигане в София и Плевен вечерта.

******

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

  • За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
  • За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

*****

Туроператор Дари Травъл Комерс ЕООД притежава Удостоверение за регистрация номер 03874 и е застрахован по смисъла на чл. 61, ал. 2, т. 4 от Закона за Туризма в застрахователна компания  ЗД „ЕВРОИНС” АД с полица № 03700100001942 с валидност до 31.03.2020г.

*****

ВАЖНО! Можете да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! 

Условия на офертата:

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар); Описаната по-долу туристическа програма; Водач по време на цялото пътуване; Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR за лица до 69.99г.; ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Доплащане за отпътуване от Плевен - 10лв. на човек; Доплащане за застраховка за лица над 70 г. Входни такси на посещаваните обекти; Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание.

ОЩЕ ПОДОБНИ ОФЕРТИ