Гледайте "Пилето" на 17.05. от 19 ч., Младежки театър, камерна зала

Гледайте "Пилето" на 17.05. от 19 ч., Младежки театър, камерна зала


Регулярна цена: 20лв
Цена: 8лв


Цена: 8лв

Гледайте "Пилето" на 17.05. от 19 ч., Младежки театър, камерна зала

Описание на офертата:

Историята разказва за двама приятели, които са израснали заедно и за травмите, които получат през Втората световна война. След бойното поле Пилето попада във Военна психиатрична клиника, вярвайки че е птица. Най-добрият му приятел Ал се опитва да му помогне да се излекува, но и той самият страда психически. Историята прескача от техните ученически години до настоящето.

„....нашите герои предпочитат сънят, бленуването, мечтаенето пред обективния поглед върху сивия свят. И не просто я предпочитат, а избират мечтата като победен ход срещу Света пълен с алчност, войни, завист и неразбирателство. Да, такива хора като мечтателите не оцеляват на тази планета. Пилето, Ал и цялата банда герои на времето си не са в съгласие с тази планета. Уортън, чиято е първоначалната идея за този полубиографичен, изповедален сюжет е от така наречените „битниците”. Те казват: „Спрете Земята! Искам да сляза.” И в нашата версия героите не искат да оцеляват в този контекст, в този усложнен свят и затова му обръщат гръб и отлитат от него... Избират живота в полет, въпреки риска да се разпаднат на атоми в стратосферата, защото знаят, че ще са летели. Ще са имали своя „миг сякаш вечен”. ”

Режисьорът Васил Дуев за спектакъла

*****

ВАЖНО! Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Условия на офертата:

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 1 билет за постановката "Пилето" на 17.05. от 19 ч., в камерна зала, Младежки театър Места - 7 и 8 ред Задължително е да предоставите разпечатан ваучер на касата на театъра