Пеглана колбасица в Пирот през януари: 1 нощувка, закуска и вечеря, транспорт

Пеглана колбасица в Пирот през януари: 1 нощувка, закуска и вечеря, транспорт


Цена: 105лв

Сподели във Facebook Сподели във Viber Сподели във Whatsapp Сподели във Skype Сподели чрез Email

Цена: 105лв

Пеглана колбасица в Пирот през януари: 1 нощувка, закуска и вечеря, транспорт

Описание на офертата:

Програма на пътуването

Отпътуване на 25.01.2020г в 8.00ч от входа на Национален стадион Васил Левски по маршрут Калотина-Пирот. Пристигане в Пирот свободно време за посещение на фестивала на колбасицата - Именно Пирот и района се славят като най-изкусни производители на прочутата луканка. Местните на шега я наричат „сръбската виагра” заради невероятният вкус, съдържащата се в нея енергия и не на последно място, заради качествата й на най-добро мезе към всички видове напитки – най-вече ракия и вино.

Според ценителите, ако се консумира гореща, се усеща по-силно нейният приятно лютив вкус.След като се напълни, колбасът се оформя като подкова и се оставя да съхне. Именно тук се проявява майсторството на производителите. На всеки 2-3 дни пеглана се изглажда, пресова и оформя, обикновено с помощта на стъклена бутилка, внимателно и на ръка. По този начин се отстранява излишната влага и въздушни мехурчета в сместа. От този процес тя получава и своето име, което буквално означава „изгладена”. Освен богата история и невероятен вкус, пеглана има още едно голямо предимство – в нея всичко е натурално и не се слагат никакви консерванти и оцветители.

Любителите на кулинарията на фестивала ще могат да опитат и други благини произведени от комшиите. По щандовете в Спортния дворец Kej има и сирене, кашкавал, извара, домашно вино и ракия, замразени боровинки, буркани с домашни сладка, домати, лютеница, боб и леща. Освен вкусните гозби, в програмата на фестивала са включени и концерти, ревюта и конкурси. И всичко това е под звуците на типичната за района сръбска музика.Отпътъване за етно село Срна вечеря с жива музика и  неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка. Закуска . Кратка спирка в Цариброд за покупки и разходка. Отпътуване за България пристигане в ранния следобяд.

****

ДОКУМЕНТИ: 

• за лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт • за лица под 14 год. - валиден задграничен паспорт Ако детето пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

*****

Туроператор Поход ЕООД притежава удостоверение за регистрация РКК-01-7977 и е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания „Групама Застраховане“ ЕАД със застрахователна полица с № 7500190000114 / 27.03.2019г и валидност до 24:00 ч. на 27.03.2020г.

*****

ВАЖНО!

Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Условия на офертата:

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Срещу един ваучер предплащате 30 лв. на човек, при двойно настаняване, за: Транспорт от София; 1 нощувка,1 закуска и 1 вечеря с жива музика и неграничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки в етно село Срна; Посещение на фестивала на колбасицата в Пирот; Посещение на Цариброд; Останалата сума от пакета доплащате към туроператора при подписване на договора си или в срок по уговорка. ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Входни такси на посещаваните обекти; Застраховка "Отмяна на пътуване".

ОЩЕ ПОДОБНИ ОФЕРТИ