Ваканция за два дни до Бачковски манастир, Татул, Перперикон, Широка Лъка и Златоград! Включва програма и закуска

Ваканция за два дни до Бачковски манастир, Татул, Перперикон, Широка Лъка и Златоград! Включва програма и закуска


Регулярна цена: 139лв
Цена: 105лв

Сподели във Facebook Сподели във Viber Сподели във Whatsapp Сподели във Skype Сподели чрез Email

Цена: 105лв

Ваканция за два дни до Бачковски манастир, Татул, Перперикон, Широка Лъка и Златоград! Включва програма и закуска

Описание на офертата:

Насладете се на планината на Орфей - потопете се в атмосферата на Златоград и Широка лъка, посетете тракийските светилища Перперикон и Татул, отдъхнете в околностите на Бачковския манастир.

Период на пътуване:  03.04.2021 г.05.06.2021 г.10.07.2021 г.28.08.2021 г.09.10.2021 г.Офертата е на ЧОВЕК при двама пълноплащащи  - 105 лв. и включва: Транспорт с туристически автобус; 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Златоград; Посещение на Перперикон и Татул; Пешеходни разходки в Златоград и Широка лъка; Посещение на Бачковския манастир; Водач екскурзовод на български език.

 

Цената не включва: Входни такси за Перперикон (6 лв за възрастни, 2 лв за ученици и пенсионери), Татул (3 лв за възрастни, 1 лв за ученици), Етнографски музей в Златоград (2 лв за възрастни, 1 лв за ученици и пенсионери), Згуровски конак в Широка лъка (3 лв за възрастни); Обеди, вечери, кафе и други напитки; Разходи от личен характер.  

Преди закупуване на ваучер е необходимо да проверите възможните свободни места за настаняване на тел: 0889 75 77 51 от Понеделник до Събота от 09:00 до 17:00 часа.ПРОГРАМА

ДЕН 1 София – Перперикон – Златоград 380 km

Отпътуване в 7:30 часа от площад "Александър Невски", в 9:30 часа от Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел Санкт Петербург). Посещение на Перперикон. Археологическият комплекс е разположен в Източните Родопи, на скален връх с надморска височина 470 метра и заема площ от 12 кв. км. Перперикон е включен в 100-те национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Изследванията в последните години са категорични, че това е било светилището на един от най-популярните древни герои - Орфей. Отпътуване за Татул – планинско село в Родопите. До него са открити останки от древно светилище и от средновековна крепост. Тук се наблюдава пълна приемственост между езическите култове и християнската религия. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотел 3*. Нощувка.

ДЕН 2 Златоград – Бачково – София 330 km

Закуска. Пешеходна разходка в Златоград, най-южният български град. Тук се намира най-старата построена по време на Османското владичество църква в Родопите - "Успение Богородично". Етнографският ареален комплекс е най-голямата съвременна забележителност на Златоградската община. Отпътуване за архитектурния резерват Широка лъка. Селото е популярно с местното училище за фолклорни изкуства и уникалния Паметник на гайдаря. Широка лъка е и родно място на един знаменит българин - екзарх Стефан. Разглеждане на етнографския комплекс. Следобед - отпътуване за Бачковския манастир. Един от трите най-големи български манастири, основан през XI век от братята Бакуриани. Тук можете да видите една от чудотворните икони на Света Богородица у нас. Отпътуване за София. Пристигане на площад "Александър Невски" вечерта.

 

    12

ОЩЕ ПОДОБНИ ОФЕРТИ