За Гергьовден до Флоренция, Чинкуе Терре, Тоскана: 3 нощувки и закуски, транспорт

За Гергьовден до Флоренция, Чинкуе Терре, Тоскана: 3 нощувки и закуски, транспорт


Цена: 461лв


Цена: 461лв

За Гергьовден до Флоренция, Чинкуе Терре, Тоскана: 3 нощувки и закуски, транспорт

Описание на офертата:

Програма:

Ден 1: 01.05.2019г.  Плевен - София - Монтекатини Терме (1300 км)

Отпътуване от Плевен в 18:00ч и от София около 21:00 ч. Нощен преход.

Ден 2: 02.05. 2019г.  Монтекатини Терме

Пристигане в Монтекатини Терме около обяд. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 3: 03.05.2019г.  Монтекатини Терме - Сан Джиминяно (100 км)

Закуска. Екскурзия до Сан Джиминяно и Сиена. Разглеждане на Сиена – червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато – разглеждане на „Пиаца дел Кампо” – централния площад на Сиена, прочут с впечатляващото конно надбягване, на което ежегодно е сцена  – легендарното „палио”,  Палацо Публико, катедралата. Следобед –разглеждане на  Сан Джиминяно –  кацнал на върха на един хълм в долината на р. Елза, сред лозя и маслинови горички, градът е запазил средновековния си облик и украсява тосканския пейзаж със своите крепостни стени и с легендарните си 14 каменни кули, устремили към небето стройните  си силуети – разглеждане на „Пиаца де ла Чистерна”, „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Асунта”. Вечерта - завръщане в хотела в Монтекатини Терме. Нощувка.

Ден 4: 04.05.2019г. Монтекатини Терме - Чинкуе Терре

Закуска. Екскурзия до Чинкуе Терре. Първото населено място по нашия маршрут е Монтеросо ал Маре, то е най-голямото и любимото на всички туристи. Следващото - Вернаца е събрало в себе си освен природните красоти, и куп исторически забележителности.  В Манарола пък впечатлява импровизираното пристанище върху купчина голи скали. Мъничкият град е нещо, което трябва бъде видяно – смесица от пастелни къщи, които се изкачват нагоре по стената на мрачната стръмна скала, близо до най-плодородните лозя. Следващото село Верназа е може би най-привлекателното в Чинкуе Терре. Всичко от неговите исторически атракции и размери правят този пристанищен град безспорно най-приятен от петте селца. За туристите Верназа прилича на умален, провинциален вариант на Венеция. Местните хора и днес използват малки лодки, за да да се придвижват, така както са правели в миналото техните предци. Последното селище от нашата обиколка е Риомаджоре, което е най-голямото. Тук ще видим замъка, църквата Сан Джовани Батиста и Светилището на Дева Мария от Монтенеро. То е най-южната точка, от него тръгва Пътеката на любовта (Виа дел’аморе), която е много романтична. Докато минавате по нея, можете с любимия да „заключите” на парапета катинарче, на което сте написали имената си, като според вярванията така любовта ви ще бъде вечна. Продължаваме с корабче на юг от Чинкуе Тере към китното градче Портовенере с църквата Свети Петър, включени в наследството на ЮНЕСКО. Тук намирал вдъхновение Байрон и не случайно. Надвечер се прибираме в хотела. Нощувка.

Ден 5: 05.05.2019г. Флоренция

Закуска. Обиколка на Флоренция. Флоренция ще Ви смае с дворци, катедрали, градини и площади. С многобройните си шедьоври на изкуството, пазещи спомена за Ренесанса, за епохата на славните Медичи и ненадминатите Микеланджело, Донатело и Ботичели. Обиколката ни започва от закрития мост Понте Векио, който се издига над река Арно още от 1345 г. Магазинчетата в него са били на рибари и месари, но Медичите ги прогонват зареди неприятната миризма и настаняват на тяхно място бижутери и златари. От тук движейки се по тесните улички ще стигнем до най-важните църкви на града. Първата е пантеонът на Флоренция - „Църквата Светия кръст“, където се намират надгробните паметници на Микеланджело, Галилей, Макиавели и Данте Алигиери. Катедралата “Санта Мария дел Фиорe” e една от най - големите в света с шедьовъра на ренесансовото изкуство -Купола на Брунелески. Камбанарията на катедралата, която е дело на Джото и неговите ученици, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град. Ще се докоснем и до „Портата на Рая“ , която е украсена с позлатен бронз, представящи различни библейски сюжети. Това са източните врати на Баптистерията "Сан Джовани Батиста", служила в епохата на Средновековието за кръщаване на гражданите на Флоренция. Продължаваме към сърцето на Флоренция и Площада на Синьорията, представляващ музей на изкуството на открито, заобиколен от скулптури на известни творци, сред които и копие на „Давид“ на Микеланджело. От далече ще познаете Старият дворец по часовниковата му кула. До него се намира и фонтанът на Нептун. Отпътуване за България. Нощен преход.

Ден 6: 06.05.2019г. Пристигане в България.

****

Предлагаме Ви тръгване от Вашия град до сборен пункт: Автогара "Сердика" в София 

  • Ботевград (от Лукойл до магистралата) / 20 лв.

  • Луковит (от площада пред полицията) / 20 лв.

  • Плевен (от офиса на бул. Данаил Попов 12) / 20 лв.

  • Варна (ул. Антим I-ви, пред Археологическия музей) / 60 лв.

  • Пловдив (пред автогара “Юг”) / 30 лв.

  • Ст. Загора (от автогарата) / 30 лв.

  • Нова Загора / 30 лв.

  • Сливен (пред ЖП гарата) / 40 лв.

  • Ямбол (пред автогарата) / 40 лв.

  • Бургас (от OMV до хотел Мираж) / 50 лв.

* Цените са за двупосочни трансфери до София и обратно.

* Трансферите се осъществяват при записани минимум 10 души, с изключение на гр. Плевен.

 

*****

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

За лица над 18 години - лична карта или валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.За лица под 14 години - валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.

Ако лице под 18 години пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане и оригинал.

*****

Туроператор Дари Травъл Комерс ЕООД притежава Удостоверение за регистрация номер 03874 и е застрахован по смисъла на чл. 61, ал. 2, т. 4 от Закона за Туризма в застрахователна компания  ЗД „ЕВРОИНС” АД с полица № 3700100001397/31.03.2019 г

* * *

ВАЖНО!

Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! 

Условия на офертата:

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Срещу един ваучер предплащате 230 лв. на човек, при двойно настаняване, за: 3 нощувки със закуски в хотел 3 * в Монтекатини Терме Транспорт с туристически автобус Описаната туристическа програма с екскурзовод на български език Водач от Dary Travel по време на цялото пътуване Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" при ЗАД"Армеец" с лимит 5000 евро Останалата сума от пакета се доплаща към туроператора при сключване на договора или в срок по уговорка ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Двупосочен трансфер от Вашия град до сборен пункт в София Сити такси към хотелите, заплащат се на рецепция на хотела Допълнителни програми Входни такси на посещаваните обекти Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание на клиента